1) Aveți grijă la temperatură. De exemplu, dacă vrem să prăjim un cotlet de porc, nu trebuie să o punem la foc maxim. Este mai bine să o prăjim la foc mediu, pentru ca aceasta să nu se usuce sau să se ardă.

2) Un truc perfect pentru a face carnea de porc suculentă și fragedă este să o marinăm cu puțin ulei de măsline și câteva crenguțe de rozmarin sau cimbru. Într-o cratiță sau o tigaie foarte mare, adăugați uleiul cu condimentele și setați focul la 65 de grade. Adăugați apoi bucățile de pulpă de porc și lăsați-le să se gătească încet timp de aproximativ o jumătate de oră. Apoi, uscați-le cu hârtie și rumeniți-le într-o tigaie la foc foarte mare. În acest fel, carnea de porc iese fragedă și suculentă.

3) Dacă nu vrem să o prăjim și nu avem atât de mult timp la dispoziție pentru a o marina, o altă modalitate de a prepara carnea de porc este să o îmbrăcăm în aluat. Pentru a o face fragedă și suculentă, după ce a fost condimentată, ceea ce trebuie să facem este să o îmbrăcăm în făină, apoi în ou și apoi în pesmet, pentru ca la final să o prăjim în ulei încins.

Pelicula creată de făină și ou păstrează în interior sucurile cărnii și astfel iese mult mai fragedă. 

4) Pentru a găti carnea de porc la cuptor, este important ca acesta să fie bine încins înainte de a pune carnea în el. În plus, este perfect dacă adăugăm puțin vin, legume și alte ingrediente care să îmbăieze carnea cu sucurile lor și să-i dea savoare, pentru ca aceasta să nu se usuce.