Unul dintre cei mai mari experți mondiali în domeniu, William Gorman, președintele Asociației de ceai și infuzii, a dezvăluit greșeala clasică pe care o fac majoritatea oamenilor atunci când prepară ceai. 

Gorman explică clar: nu puteți fierbe ceaiul mai mult de o dată, deoarece îi veți strica aroma. Cu alte cuvinte, dacă faceți dimineața suficient ceai pentru a vă ajunge toată ziua, nu trebuie sa îl reîncălziți înainte de a-l turna, deoarece acesta trebuie fiert o singură dată. 

"În mod normal, când ceaiul se răcește, oamenii îl reîncălzesc. Dar, făcând acest lucru, se obține doar o băutură fără gust. Ai nevoie de apă curată și proaspătă pentru a obține un ceai bun. Dacă îl reîncălzești, elimini tot oxigenul și azotul".

Cel mai bine este să folosiți cuptorul cu microunde "timp de 15 până la 20 de secunde". Atunci când preparați ceai în cuptorul cu microunde "ceea ce faceți de fapt, din punct de vedere științific, este doar să mișcați moleculele și să ridicați temperatura lichidului. Nu afectează deloc gustul.

foto: shutterstock.com