Mai exact, nord-coreeni au fost sfătuiţi de liderul lor Kim Jong-un să reducă consumul de alimente în următorii ani. Oficialul a declarat că că granița cu China, care a fost închisă de anul trecut din cauza pandemiei, nu va fi deschisă în curând. 

Populaţia Coreei de Nord, deja înfometată, se confruntă cu o criză alimentară alarmantă, iar oamenii trebuie acum să consume mai cât mai puţină mâncare pentru că rezervele de hrană ale țării încep să se epuizeze, potrivit Washington Examiner.

Oamenii nu cred că mai pot supravieţui 

Granița Coreei de Nord cu China - principalul furnizor de hrană - nu este de așteptat să se redeschidă până în 2025 și mulți locuitori sunt îngrijorați că nu vor supraviețui.

„Acum două săptămâni, au spus la reuniunea unității de supraveghere a cartierului că urgența alimentară va continua până în 2025. Autoritățile au subliniat că posibilitatea redeschiderii vamale între Coreea de Nord și China înainte de 2025 este foarte redusă.

Situația alimentară în acest moment este deja o urgență, iar oamenii se luptă cu lipsuri mari. Când autoritățile le spun că trebuie să conserve și să consume mai puține alimente până în 2025... nu pot simți altceva decât o mare disperare.

Neîncrederea și resentimentele față de autorități sunt răspândite în rândul locuitorilor, pentru că la întâlnire au spus că ar trebui să reducem consumul de alimente și să ne strângem cureaua mai mult ca niciodată.

40% din populaţie este subnutrită

A ne spune să înduram asta până în 2025 este același lucru cu a ne spune că o să murim de foame”, a declarat pentru Radio Free Asia (RFA) un rezident nord-coreean din orașul de frontieră Sinuiju.

Izolarea de China, principalul său partener comercial, Coreea de Nord a ajuns într-o situaţie critică. Preţurile alimentelor au explodat şi, potrivit datelor publicate de Organizația Națiunilor Unite, Coreea de Nord mai are aproximativ 860.000 de tone de rezerve alimentare în acest moment, ceea ce ar fi de ajuns doar pentru 2 luni. De asemenea, potrivit ONU aproximativ 40% din populația țării este subnutrită.

Sursa foto: g4media.ro