De cele mai multe ori, poți încerca rețete deja cunoscute și poți experimenta combinații de succes, deja descoperite de experți. Astfel, dacă adori vinul alb, iată care sunt cele mai potrivite preparate pe care le poți mânca alături de acesta!

1. Brânzeturi fine, fructe și nuci

Brânza și vinul reprezintă una dintre cele mai de succes combinații posibile. În cazul în care iubești platourile de brânzeturi, nu ezita să le mănânci alături de pahar de vin Chardonnay sau Sauvignon Blanc. Acesta completează perfect brânzeturile, în special pe cele cu gust puternic, precum brânza de capră, gorgonzola sau roquefort. Aciditatea vinului se îmbină perfect cu aroma specifică a brânzei, cu nucile și cu fructele proaspete, așa că te vei bucura de un amalgam superb de gusturi!

Extra sfat: Evită să pui pe platou brânzeturi tari, precum cheddar, parmezanul sau brânza maturată extrem de mult. Acestea sunt mai potrivite pentru vinul roșu!

2. Somon la cuptor, cu sparanghel și pesto verde

Peștele gras se potrivește, de minune, cu vinul alb, în special, cel sec. Acesta oferă prospețimea care echilibrează, într-un mod sublim, grăsimea somonului. Așadar, poți bea un vin alb alături de orice tip de pește gras, dar somonul rămâne o opțiune clasică, alături de sparanghel și puțin pesto din busuioc. Dacă nu ai timpul sau priceperea necesară pentru a prepara astfel de bunătăți, livrarea acasă de mâncare în București este mai simplă ca niciodată, cu Foodpanda. Vei găsi preparate din pește într-o mulțime de variante, așa că, nu-ți mai rămâne decât să alegi ce îți place și să te bucuri de prânz, în doar câteva zeci de minute!

3. Tagliatelle cu fructe de mare

Pe lângă pește, și fructele de mare se potrivesc desăvârșit cu vinul alb. Indiferent că este vorba despre calamar, creveți, caracatiță sau midii, gătite în unt cu verdețuri sau cu paste proaspete, de casă. Un preparat care te va încânta, fără îndoială, alături de un vin alb, este cel din tagliatelle delicate, mix din fructe de mare și un sos ușor, pe bază de ulei de măsline. Combină cu un Chardonnay și nu vei regreta!

4. Salată cu frunze verzi, legume și brânză

Orice salată light poate fi combinată cu un vin alb la fel de delicat. Acesta va potența aromele de bază și va oferi un plus de prospețime prânzului tău. De aceea, dacă ai de gând să comanzi sau să pregătești o salată cu dressing citric sau pe bază de ulei, cu un mix variat de frunze verzi și legume proaspete, alege un vin alb de tip Traminer sau Riesling. Vei adora combinația!

5. Crab sau homar

În cazul în care adori carnea rafinată, de crab sau homar, ai nevoie de un vin pe măsură. Un vin alb Riesling sec sau Sauvignon Blanc merge perfect cu acest fel de preparate exclusiviste, așa că nu ezita să comanzi un pahar.

În final, trebuie să reții că vinul alb se potrivește, în special, cu peștele, fructele de mare și carnea albă, însă, este la fel de savuros și alături de unele brânzeturi sau salate fine.

Nu în ultimul rând, dacă vei servi un desert delicat, pe bază de frișcă, vanilie sau creme fructate, un pahar cu vin alb sau spumant va completa perfect masa ta delicioasă!