Dezvăluirea a fost făcută de al patrulea și ultimul șef de cabinet al fostului președinte, Mark Meadows, într-o nouă carte: „The Chief’s Chief” (Șeful șefului).

Dezvăluirea că Trump nu a raportat un test pozitiv vine după un an de speculații dacă Trump, pe atunci în vârstă de 74 de ani, era infectat atunci când s-a confruntat cu Biden, în vârstă de 77 de ani, la dezbaterea din Cleveland, din 29 septembrie 2020.

Trump a anunțat că are COVID-19 pe 2 octombrie, după dezbatere. Casa Albă a spus atunci că a anunțat rezultatul la o oră de la primirea acestuia. Trump a mers la spital în aceeași zi.

Cât timp a fost internat în spital magnatul Donald Trump nu a renunțat la obiceiurile sale culinare nesănătoase. Obsesia lui Trump pentru fast-food este binecunoscută și chiar de pe patul de spital, se pare că fostul președinte american a comandat de la McDonald’s. Donald Trump nu și-a pierdut gustul, pe vremea când a contractat COVID, și de aceea s-a înfruptat cu un meniu de la gigantul McDonald’s, care a cuprins două Big Mac-uri, două sandvișuri Filet-of-Fish  și un milkshake de ciocolată.

Donald Trump are o dietă pe care orice nutriționist ar considera-o nesănătoasă.  Meniul preferat de la McDonald’s este Fish Delight. Fostul preşedinte este un mare fan şi al KFC, dar și Burger King. La capitolul băuturi, Trump bea douăsprezece Coca Cola Zero pe zi.

Pe când se afla la Casa Albă, Donald Trump obișnuia să-și primească oaspeții cu munți de mâncare fast food: burgeri, cartofi prăjiți, pizza, nuggets, etc.