Timp de peste 5 ore Emmanuel Macron și Vladimir Putin au stat la discuții la capetele unei mese uriașe din marmură albă. După discuții, a urmat masa.

Friptură de sturion și carne de ren, printre preparatele cu care Vladimir Putin l-a așteptat pe Emmanuel Macron

Celor doi li s-a servit o masă copioasă, cu preparate extravagante, cum ar fi carne de ren. Potrivit redactorului șef al Paris Match, Bruno Jeudi, meniul a cuprins:

Cartofi înăbuşiti cu creveți (langustine), Ravioli cu spanac, Supă cu cinci specii de pește, Sorbet de ghimbir, Friptura de sturion sau Carne de ren cu cartofi dulci și mure, iar la desert: Tarta de pere cu inghetata de vanilie.

"Nu știm ce și-au spus unui altuia, dar măcar știm ce au mâncat ..." , a scris pe Twitter jurnalistul și corespondentul Radio France în Moscova, Sylvain Tronchet. Postarea sa a fost însoțită și de o fotografie cu meniul oferit celor doi.

O atenție deosebită a fost acordată vinurilor - Chardonnay și un vin propus de Putin, despre care jurnalistul francez spune că ar proveni de pe domeniul de lux pe care președintele rus îl are la malul Mării Negre.

Măsuri stricte

Înaintea întrevederii cu Vladimir Putin, pe lângă respectarea măsurilor de distanțare socială, Emmanuel Macron a fost nevoit să facă un test COVID. De asemenea, jurnaliștilor prezenți li s-au făcut nu mai puțin de 4 teste fiecăruia. În sala în care au avut loc discuțiile nu au fost prezenți nici consilierii celor doi șefi de state, nici secretarele.

„Cei doi traducători erau în cabine”, spune Sylvain Tronchet pe Twitter. Doar un traducător „în caz de urgență” a rămas „într-un colț al camerei”.

Captură video