Pentru a preveni acest lucru și pentru a păstra pâinea pentru mai mult timp, cea mai bună opțiune este să o congelați. Este o metodă foarte ușoară și simplă, dar trebuie să urmați o serie de trucuri pentru ca aceasta să nu-și piardă proprietățile, textura sau aroma.

Trucuri pentru congelarea pâinii 

În funcție de tipul de cereale și de modul în care a fost preparată pâinea, durata și metoda de conservare a acesteia sunt diferite. De exemplu, pâinile integrale pot rezista în condiții perfecte la temperatura camerei și într-o pungă de pânză timp de o săptămână, deși pot fi păstrate mai mult timp în congelator.

Un factor important atunci când se congelează pâinea este dacă aceasta este feliată sau nu. Dacă pâinea rămâne întreagă, cel mai bun mod de a o congela este într-o pungă de pânză, dar dacă este feliată, cel mai bine este să o păstrați într-o pungă de plastic.

Dar dacă alegeți să o congelați pentru că plecați în excursie sau pentru că veți lipsi de acasă mai mult de săptămână, ideal este să o păstrați într-o pungă de plastic sau folie alimentară, evitând pe cât posibil să o depozitați în pungi de hârtie sau folie de aluminiu.