Una dintre primele particularități ale acestor supe este că ingredientele pe care le conțin sunt deshidratate, de la legume până la condimentele suplimentare. Deși ne scot din încurcături, de mai multe ori s-a pus la îndoială originea creveților din aceste supe, deoarece, din cauza dimensiunii lor mici, avem dubii.

PROFECO (Procuraduría Federal del Consumidor) a precizat că, atunci când produsele au mențiunea "aromă de creveți", înseamnă că se folosește un amestec de diverse pulberi derivate din crustacee și, prin urmare, nu este vorba de crustacee ca atare.

Acestea fiind clarificate, diferența este clară când vine vorba de creveți adevărați sau de cei folosiți în supe instant; primii sunt de obicei consumați în stare proaspătă și au o dimensiune adecvată, în timp ce cei mai mici adăugați în supe instant au fost supuși unui proces de deshidratare, mai bine cunoscut sub numele de "liofilizare".

Acest proces se realizează prin separarea apei din alimente, fie prin sublimare, fie prin congelare, ceea ce va determina modificarea structurii fizice și chimice a materialului și, la rândul său, va folosi o cantitate mare de sare pentru a obține rezultatul final.

Și tocmai datorită liofilizării puteți vedea și mânca creveți în supe instant, deoarece altfel ar fi aproape imposibil să aveți astfel de fructe de mare într-o supă gata preparată vândută în centrele comerciale.