Românii sunt mari amatori de vacanţe, iar atunci când îşi aleg un sejur optează adesea pentru all-inclusive. Foşti angajaţi din industrie atrag însă atenţia asupra anumitor mâncăruri pe care nu ar trebui să le consume românii într-un astfel de sejur. 

Hotelierii ascund multe secrete şi puţine persoane pot afla ce se întâmplă, de fapt, în spatele uşilor închise. Astfel, pentru a nu face o risipă foarte mare şi pentru a nu arunca mâncarea rămasă, de multe ori bucătarii sunt nevoiţi să o refolosească. 

Ce friptură este indicat să alegi 

Dacă alegi un sejur all-inclusive, este indicat să alegi fripturile făcute în tavă la cuptor sau pe grătar. Nu este recomandat să consumi carne în sos, atrage atenţia un fost bucătar de pe litoral. 

Acesta a mărturisit că, de cele mai multe ori, carnea rămasă este spălată şi preparată în sos pentru a se putea servi pe mesele clienţilor. De asemenea, bucătarul atrage atenţia că nici sarmalele sau chiftelele nu sunt produse sigure pentru consum într-un sejur all-inclusive. Acestea sunt preparate adesea din carnea rămasă la mesele precedente. Este tocată si condimentată. 

„Dacă vreţi să mâncaţi o friptură, alegeţi una făcută la tavă sau grătar, nu una cu sos. În fiecare zi rămâne multă mâncare care nu se aruncă. De exemplu, dacă la cină a fost friptură la tavă şi nu s-a comsumat toată, a doua zi la prânz carnea se refoloseşte. Se spală carnea, după care i se face un sos proaspăt şi se pune din nou la masă. Nu spun că este stricată, dar nu mai este la fel de proaspătă.

La fel, trebuie să vă feriţi de tocătură gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori, carnea din aceste produse provine din carne rămasă de la masa precedentă, care este tocată şi condimentată. La musaca, de exemplu, se folosesc cartofii care nu s-au consumat cu o zi înainte. În ceea ce priveşte peştele, de multe ori nu se serveşte ce scrie. De exemplu, în loc de şalău, se foloseşte pangasius, un peşte foarte ieftin, care este tot alb la culoare. De cele mai multe ori, se face pane pentru ca oamenii să nu facă diferenţa”, a dezvăluit un fost bucătar de pe litoral, citat de Adevarul.

Ce salate să consumi la all-inclusive 

Acelaşi bucătar recomandă românilor să aleagă salatele clasice, peste care să pună ulei şi oţet, şi nu cu maioneză sau alte sosuri. Aceste topping-uri pot masca faptul că nu mai sunt la fel de proaspete.

„Legumele rămase de exemplu la micul dejun nu se aruncă. La fel şi mezelurile, în special şunca. Nici ouăle fierte sau brânza nu sunt aruncate. Toate sunt tăiate bucăţele şi la prânz sau cină sunt servite pe post de salată cu maioneză sau ale sosuri, care maschează faptul că nu mai sunt la fel de proaspete. Trebuie să vă feriţi de astfel de preparate deoarece ingredintele au fost deja servite şi au stat pe masă două ore înainte să fie introduse în salată”, a mai spus bucătarul.

Sursa foto: shutterstock.com