Nu numai că sunt un condiment de excepție pentru nenumărate mese, dar pot fi folosite și pentru a face limonadă, sunt necesare în multe rețete și au și o funcție care te poate surprinde cu adevărat și pe care ți-o vom explica în continuare. 

De ce ar trebui să pui mereu lămâie în frigider 

Cu siguranță dacă cumperi lămâi, unul dintre primele lucruri pe care le faci imediat ce ajungi acasă este să le pui în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp sau pentru ca acestea să fie deja reci dacă le vei folosi feliate pentru băuturile tale.

De asemenea, unele persoane feliază o lămâie și o lasă dîn frigider pentru a evita mirosurile neplăcute, dar pe lângă asta, feliile de lămâie au și o altă funcție foarte importantă: conservarea fructelor.

Folosește lămâia pentru a păstra bananele în frigider

Bananele sunt unul dintre cele mai consumate fructe din lume, deoarece oferă energie, potasiu, fibre și antioxidanți. Cu toate acestea, ele sunt și unul dintre fructele care se coc și se oxidează cel mai repede, ceea ce le face să-și piardă aroma, textura și proprietățile.

Așadar, dacă vrei să prelungești durata de viață a bananelor  și să le împiedici să se înnegrească imediat, trebuie să urmezi acest truc, care constă în plasarea bananelor într-o pungă ermetică cu câteva felii de lămâie. Lămâia are acid citric, o substanță care împiedică aerul să degradeze pulpa bananelor și le împiedică să se înnegrească.

Mai mult, dacă țineți punga cu bananele și lămâia în frigider, veți reuși să le prelungiți și mai mult conservarea, deoarece frigul încetinește procesul de coacere. 

Acest truc funcționează, de asemenea, dacă doriți să păstrați felii de banane decojite pentru a le folosi a doua zi la micul dejun sau la deserturi. Trebuie doar să stropiți câteva picături de suc de lămâie pe felii și să le păstrați într-un recipient închis în frigider.

sursa foto: shutterstock.com