"Nu faceți baie și nu spălați vasele în timpul unei furtuni", a avertizat Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), care a explicat că "cel mai bine este să evitați orice contact cu apa în timpul unei furtuni".

Potrivit avertismentului, pericolul potențial începe atunci când furtuna se află la mai puțin de 16 km de o persoană. Aceștia au subliniat că sunetul furtunii nu trebuie ignorat, "pentru că acolo unde este tunet, este și fulger, iar fulgerele pot ucide". Asta include atunci când sunteți la duș, în cadă sau chiar când spălați vasele".

Deoarece fulgerele pot călători prin țevi, "este mai bine să evitați orice fel de apă în timpul unei furtuni", a precizat CDC.

"Riscul ca fulgerul să treacă prin țevi poate fi mai mic în cazul țevilor din plastic decât în cazul țevilor metalice. Cu toate acestea, cel mai bine este să evitați orice contact cu țevile și apa curentă în timpul unei furtuni pentru a reduce riscul de a fi lovit de fulger", au adăugat ei.

Cu toate acestea, ei au precizat că acesta nu este singurul pericol din interior. "Nu vă apropiați de verande și balcoane, stați departe de ferestre și uși și NU vă întindeți sau vă sprijiniți pe podele de beton", a continuat agenția.

De asemenea, "NU folosiți nimic conectat la o priză electrică, cum ar fi calculatoare sau alte echipamente electronice. "Stați departe de telefoanele cu fir", a adăugat CDC, care a precizat că "telefoanele mobile și telefoanele fără fir sunt sigure" atâta timp cât "nu sunt conectate la o priză electrică prin intermediul unui încărcător".