Dacă primul lucru care vă vine în minte este igiena, aveți dreptate. Funcțiile de bază ale pălăriilor purtate de bucătari sunt legate de igienă.

Pălăriile purtate de bucătari se numesc "toque blanche", așa cum le-a numit Maire-Antoine Carême, care a fost primul care a creat uniforma de bucătărie.

Funcțiile lor de bază sunt legate de igienă. Ele sbsorb sudoarea de pe fruntea bucătarului, care este adesea închis în bucătărie ore în șir și expus la căldura aragazului.

De asemenea, împiedică părul să cadă în farfurii, provocând incidente neplăcute. De obicei, acestea sunt de culoare albă, deși sunt disponibile și pe negru.

De ce sunt însă atât de înalte pălăriile bucătariilor? 

Potrivit site-ului ABC, studii din lumea gastronomiei afirmă că în secolul al XIX-lea se spunea că, cu cât pălăria era mai înaltă, cu atât bucătarul avea mai multă reputație. De asemenea, se spune că ar putea fi și un semn distinctiv al bucătarilor cu mai multe cunoștințe decât ceilalți.

Fiecare pliu al pălăriei indica faptul că purtătorul știa cum să pregătească un fel de mâncare într-un mod diferit. Acestea sunt câteva dintre teoriile care explică de ce sunt înalte și importanța lor în lumea gastronomică.