De cele mai multe ori, pastele sunt prea fierte. De fapt, chiar și în restaurante, acestea sunt adesea servite prea fierte. De ce se întâmplă acest lucru? Pur și simplu pentru că stau prea mult timp în apă. Mai ales dacă respectați întocmai instrucțiunile de pe ambalaj!
Gătește-le cu 2 minute mai puțin pentru ca pastele tale să aibă un gust la fel de bun ca în Italia! Probabil că te întrebi dacă vor fi fierte suficient de mult timp? Nu vă faceți griji! Există un secret. Ele trebuie să continue să se gătească... dar în sos. Iată cum se face acest lucru
1. Se toarnă o cantitate mare de apă într-o cratiță.
2. Se condimentează apa cu sare. Puteți adăuga și o crenguță de rozmarin pentru un plus de aromă.
3. Când apa clocotește, adăugați pastele.
4. Gătiți-le pentru timpul indicat pe ambalaj, minus 2 minute. Notă: de exemplu, dacă pe pachet scrie 9 min pentru spaghete, gătiți doar 7 min.
5. Scurgeți-le într-o strecurătoare, dar colectați apa de gătit într-un bol și puneți-o sub strecurătoare.
6. Încălziți sosul într-o altă cratiță.
7. Adăugați pastele și încălziți la foc mic.
8. Adăugați aproximativ o lingură de apă de gătit. Notă: ajustați cantitatea de apă de gătit în funcție de cantitatea de paste și de sos pe care o aveți.
8. Lăsați să se gătească în sos încă 2 minute.
Sursa foto: shutterstock.com