Nu e nimic mai bun decat o lingura de frisca peste un desert racoritor de vara sau un strop de frisca pufoasa intr-o cana de cafea fierbinte la prima ora. Dar cand stii ca nu iti trebuie decat cativa mililitri, parca nu iti vine sa scoti din dulapuri tot arsenalul de electrocasnice. Iata cum poti sa bati frisca fara tel sau mixer doar cu ceea ce gasesti la indemana prin bucatarie:

1. Bate frisca intr-un shaker de cocktaiuri

E un truc pe care il stiu multi barmani. Foloseste-te de pahar si de arcul pe care il gasesti, de obicei, la strecuratoarea pentru cocktail. Gasesti demonstratia in videoclipul de mai jos.

2. Bate frisca intr-un borcan cu capac, folosind un dop de pluta

E un truc bun atunci cand vrei sa bati putina frisca, iar ca bonus vei obtine, daca continui baterea, un unt delicios. Singurul lucru de care sa tii cont este sa folosesti un dop de la o sticla de vin alb, pentru a nu schimba culoarea produsului final. Cat de simplu este, vezi in videoclipul de mai jos.

Singurul inconvenient pentru cele doua metode este ca dureaza si cateva minute bune pana cand obtii o frisca batuta bine, iar asta va necesita ceva antrenament pentru muschii bratelor.