Pentru a crea un glob de Craciun folosind borcane, ai nevoie de:

- Borcane goale, spalate bine

- Figurine, dupa preferinte. Acestea se gasesc in orice magazin/ supermarket, la raionul de decoratiuni pentru Craciun. Iar daca vrei sa faci un glob special pentru un copil, afla care este personajul lui preferat si foloseste figurina respectiva!

- Optional, varfuri din brad sintetic. Acestea nu sunt atat de usor de gasit, insa poti avea noroc in magazinele de specialitate (pentru casa si gradina)

- Vopsea email pe baza de ulei – in culorile tale preferate

- Smirghel/ hartie abraziva

- Lipici care contine epoxi

- Apa distilata

- Sclipici

- Glicerina (se gaseste inclusiv in farmacii)

Pasul 1. Pregatirea borcanului

Pregateste vopseaua email pe baza de ulei, in cazul in care capacul borcanului nu este de o culoare uniforma - sa zicem ca ai pastrat un borcan de masline, doar pentru ca ti-a placut forma lui, iar acum capacul are pe el marca de masline. Vopseste-l si lasa-l sa se usuce bine.

Odata ce vopseaua s-a uscat, smirgheluieste bine interiorul capacului, pana cand acesta devine aspru.

Pasul 2. Figurina

Folosindu-te de un lipici puternic, aplica figurina dorita pe interiorul capacului si lasa lipiciul sa se usuce. In loc de figurina poti folosi un varf de brad sintetic. Sau le poti folosi pe amandoua, daca borcanul este suficient de incapator. Aici singurul sfat este sa lasi cat mai mult creativitatea sa lucreze pentru tine!

Pasul 3. Zapada

Umple borcanul cu apa distilata, pana aproape de plin. Adauga putin sclipici si o picatura de glicerina. Aceasta din urma nu va lasa lipiciul sa cada prea repede pe fundul globului (adica pe capacul borcanului). Ai grija sa nu adaugi prea multa glicerina, fiindca atunci sclipiciul va ramane pentru totdeauna pe fundul globului.

Pasul 4. Globul tau de sticla personalizat

Asambleaza globul cu mare grija – introdu figurina/ bradul cu capul in jos, in borcan, pana cand aliniezi capacul cu gura borcanului. Insurubeaza cat poti de strans borcanul, cu mare atentie, pentru ca figurina sa nu se dezlipeasca. Intoarce borcanul cu susul in jos si bucura-te de ninsoarea din sclipici dinauntrul acestuia! Sau fa-l cadou unui prieten apropiat si priveste-l pe el cum se bucura :)

Spor la treaba!