Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg ceapa rosie sau alba
- 50 g unt
- sare
- 1 l supa de pui
- Piper negru proaspat macinat
- Paine proaspata taiata in felii groase
- Gruyere sau parmezan
Mod de preparare:
Taie fiecare ceapa in jumatate, pe lungime, apoi tai-o in felii. Apoi taie feliile in doua si pune-le intr-un bol. Nu te speria daca pare ca este prea multa ceapa.
Taie jumatate de unt in bucati, dar nu foarte mici.
Pune tigaia la foc mediu si adauga jumatate din cantitatea de unt, taiata in bucati. Lasa untul sa se topeasca si adauga ceapa. Amesteca-le bine cu untul topit si presara deasupra loc o lingurita de sare.
Da focul la mic si lasa ceapa sa se coaca, amestecand ocazional, cel putin 45 de minute.
Dupa ce s-au facut si au prins o nuanta maronie, adauga supa. De preferat este sa fie supa de vita, dar poate sa fie si de pui sau de legume.
Da la foc mare pana ajunge la temperatura de fierbere, dupa care revino la focul mic si las-o asa inca jumatate de ora. Asezoneaza cu sare si piper.
Daca vrei sa o faci mai aromata, acoper-o cu o felie de paine si presara parmezan deasupra. Apoi, o poti pune la cuptar pana se topeste branza. Inmoaie painea in supa in timp ce mananci. Pofta buna!
Romania se pregateste de cea de-a treia editie Saptamana Gustului, un eveniment cu traditie in Franta. Intre 21 – 27 octombrie, te invitam sa descoperi combinatii unice de ingrediente, gusturi noi si gusturi vechi, precum si cei mai buni chefi din Franta si din Romania. Detalii: www.saptamanagustului.ro, Facebook.com/SaptamanaGustului.