1. Alege cartofi de calitate
	Ca sa se comporte bine intr-o salata, alaturi de un dressing, alege cartofi cat mai fermi. In perioada asta, nu-ti va fi greu. 
	2. Cu cat mai mici, cu atat mai bine
	Alege cartofi care sa fie de aceeasi marime, astfel incat sa se gateasca in acelasi ritm. Ideal, cartofii trebuie sa fie suficient de mici astfel incat, atunci cand ii adaugi in salata, sa-i tai doar pe jumatate sau cel mult in patru. 
	3. Sareaza-i bine
	Fierbe cartofii intr-o apa la fel de sarata ca apa marii. Astfel, ii vei condimenta in mod egal si vei obtine un gust foarte pronuntat.
	4. Nu-i inghesui
	Nu pune prea multi cartofi in oala in care ii fierbi. Ca sa se fiarba in mod egal si cat mai rapid, ofera-le spatiu. Verifica-i la fiecare 15 miunute si scoate-i cand sunt inca fermi – nu-i gati pana incep sa se sfarame.
	5. Taie cartofii cand inca sunt fierbinti
	Ca sa absoarba mai bine sosul, taie-i imediat ce ii poti atinge, cand sunt inca fierbinti, sau cel putin calzi. Celelalte ingrediente – legume si ierburi aromatice – trebuie adaugate insa dupa ce se racesc cartofii.
	Acum ca stii regulile de preparare, iata si 3 salate cu cartofi pentru vara. Pofta mare! 
	
