Banana split a fost inventata de David Evans Strickler, un farmacist din Pennsylvania, pe cand avea 23 de ani, in anul 1904. Desertul a devenit intre timp unul clasic american.

Reteta a fost reinterpretata in foarte multe feluri, insa respecta intotdeauna acelasi principiu: banane savurate alaturi de 2-3 cupe de inghetata, cu frisca, nuci maruntite si cirese Maraschino.

Cea mai buna inghetata:

Poti face o inghetata simpla cu doar 4 ingrediente, fara aparatura speciala. Ai nevoie de lapte condensat, extract de vanilie, frisca lichida si Bourbon. Reteta aici.

Deliciu permis si pentru vegetarieni. Reteta de inghetata vegana fara lapte

Daca ai intoleranta la lactate, propunem 3 retete de inghetata fara lapte sau smantana

Cum se face banana split?

Ai nevoie in primul rand de o cupa in care sa construiesti banana split. La baza ei, pune o cupa de inghetata de vanilie.

Pune apoi doua banane decojite si deasupra lor inca 2-3 cupe de inghetata: una de vanilie, una de ciocolata si una de capsuni.

Apoi, daca vrei, adauga si doua lingurite de gem de capsuni. Stropeste totul cu ciocolata. Deasupra, pune  frisca si doua cirese Maraschino. Asta e tot!

Poti sa vezi exact pasii in video-ul realizat de Zagat la Sugar and Plumm, un bistro din New York specializat pe deserturi artizanale.

Incearca si un tort de inghetata banana split: