Așa că este recomandat să se folosească o pungă termică pentru a-l lua acasă de la supermarket. Deși mulți oameni tind să creadă că peștele proaspăt este mai hrănitor, congelarea păstrează nutrienții peștelui nealterați și reduce expunerea peștelui la o posibilă contaminare cu paraziți. 

Cum se decongelează corect peștele 

Când vine vorba de decongelare, una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem este să scoatem peștele din congelator și să îl lăsăm la temperatura camerei. În acest fel, acesta își pierde multă apă și suculență. În plus, există și un risc, pentru ca este posibil ca peștele să fie contaminat cu bacterii sau să apară microorganisme care pot provoca toxiinfecții alimentare.

Cel mai bine este să lăsăm peștele în partea cea mai rece a frigiderului, pe un suport sub care punem un recipient care să colecteze apa. În acest fel, peștele nu va fi scufundat și va avea un gust perfect atunci când va fi gătit.

Odată decongelat, pentru ca peștele să nu-și piardă textura și să aibă același gust ca peștele pe care îl cumpărați proaspăt de la pescărie, încercați acest truc de casă: înmuiați tot peștele în lapte timp de o oră înainte de a-l găti.

După o oră, se usucă peștele cu hârtie absorbantă de bucătărie și se asezonează cu un strop de suc de lămâie pentru a-l face mai suculent. În acest fel, va avea o aromă mai blândă și, în plus, atunci când este gătit (la grătar, la cuptor...) se evită mirosul puternic pe care îl degajă. 

foto: shutterstock.com