McDonald’s obligat să micșoreze porțiile

Restaurantele McDonald’s au fost obligate să micşoreze porţiile de cartofi prăjiţi din cauza cererii prea mari, dar și a ofertei insuficiente.Lanţul de restaurante McDonalds din Japonia a anunţat pe 21 decembrie că, până în data de 30 decembrie, va oferi clienţilor doar porţii mici de cartofi prăjiţi.

Destăinuirile unui angajat McDonald’s! Un adevăr mai puțin știut despre ceapa din burger-ul tău preferat - VIDEO

Eliminarea ofertelor de tip „medium” şi „large” a fost necesară „pentru a ne asigura că un număr cât mai mare de clienţi vor avea în continuare acces la cartofii noştri prăjiţi”, a informat compania din Japonia.

Ca urmare a limitării porţiilor de cartofi prăjiţi, clienţii vor primi un discount de 50 de yeni (44 de cenţi) la meniurile McDonald’s. În prezent, aceste meniuri includ o porţie medie de cartofi prăjiţi, iar clienţii au opţiunea de a creşte sau a diminua mărimea porţiei de cartofi prăjiţi. La o cantitate de 74 de grame şi 225 de calorii, porţia mică de cartofi prăjiţi este la aproape jumătate faţă de porţia medie.

Avioane cargo încărcate cu cartofi 

McDonalds şi-a exprimat speranţa că această problemă de aprovizionare va fi rezolvată până în ajunul Anului Nou, adăugând că lucrează la opţiuni alternative de livrare, precum avioanele. Astfel, trei aeronave care aparțin transportatorului american Flexport Inc. vor ajunge în Japonia, în încercarea de a stopa această criză a cartofilor prăjiți.

„Flexport tocmai a încheiat un contract pentru a trimite trei avioane de tip Boeing 747 încărcate cu cartofi spre Japonia pentru a ajuta la rezolvarea crizei de cartofi prăjiţi”, a informat directorul general Ryan Petersen într-o postare pe Twitter.

Însă această criză nu este limitată doar la Japonia. În New York, renumitul restaurant de burgeri J.G. Melon a anunţat săptămâna trecută într-o postare pe Instagram că a fost nevoit să suspende vânzarea de cartofi copţi din cauza unor probleme cu lanţurile de aprovizionare.

Livrările mai multor produse, de la cremă de brânză la file de pui ar putea de asemenea să fie supusă la presiuni.

Foto shutterstock.com