Stabiliti impreuna cand va uitati la telefon

Una dintre cele mai usoare metode pe care poti sa le aplici este sa ii lasi in continuare sa butoneze telefonul, dar doar intr-un anumit interval de timp. In acest fel, te asiguri ca veti socializa pe parcursul integii cine. De exemplu, le poti spune ca singurele momente in care isi pot verifica telefonul sunt pauzele dintre felurile de mancare. 

Atrage-le atentia politicos

Probabil unii dintre cei dragi noua nici nu isi dau seama ca daca stau pe telefon in timpul unei mese este deranjant. Este un lucru care le intra in reflex, pe care il trec adesea cu vederea. Din acest motiv, iti sugeram sa discuti cu ei si sa le spui ca petrec prea mult timp cu telefonul in mana. “Cheia” e sa le atragi atentia intr-un mod cat mai politicos si subtil posibil, fara sa sune prea agresiv. Pentru inceput, poti doar sa ii intrebi ce fac pe telefon si daca este important. In cele mai multe cazuri, vor intelege aluzia.

Cine pune primul mana pe telefon, plateste!

Este un joc simpatic pe care-l poti pune in practica cand iesi cu prietenii in oras. Puneti toate telefoanele in mijlocul mesei, iar prima persoana care pune mana pe telefon trebuie sa plateasca masa (sau bacsisul, daca nu vrei sa fii prea exigent). Poti adopta o metoda similara si in familie. De fiecare data cand cineva pune mana pe telefon in timpul cinei, trebuie sa puna 1 leu in borcan. Astfel, la finalul anului, cei din familia ta nu doar ca vor petrece mai putin timp pe telefon in timpul mesei, dar veti avea si ceva banuti in plus pentru activitati de familie.