O mare varietate de produse alimentare pot fi consumate, atâta timp cât sunt închise ermetic. Bineînțeles, acestea au fost supuse unui proces care a eliminat toți germenii patogeni, prelungindu-le astfel termenul de valabilitate.
Există însă anumite greșeli care se fac foarte des atunci când cumpărăm aceste alimente. În primul rând, trebuie să fii atent la starea cutiei atunci când cumperi o conservă. Nu trebuie să le iei de pe raft şi să le arunci direct în coş. Trebuie să verifici întotdeauna dacă conservele au urme de lovituri sau chiar de rugină.
Mare atenţie unde depozitezi conservele. Acestea trebuie să fie păstrate într-un loc răcoros, uscat și la temperatura camerei. Nu trebuie expuse la soare şi nici nu trebuie să îngheţe. O altă greşeală pe care o fac foarte multe persoane este aceea că nu spală cutia înainte de consum. Chiar dacă aceasta este sigilată, nu se ştie în ce condiţii a fost depozitată. Așadar, recomandarea de acum înainte este de a spăla cutia cu apă și săpun.
Odată ce conserva este deschisă, durata de valabilitate a acesteia este redusă. Așadar, evitați să depozitați conservele deschise în frigider. Aceasta este o practică obișnuită, care adesea alterează calitatea alimentelor.