Dr Kate Gregorevic, din Melbourne, spune că este conștientă că ceea ce mănâncă are un impact direct asupra organismului și a funcțiilor acestora, de aceea se concentrează pe legume și fructe și evită alimentele ultraprocesate, precum biscuiții, prăjiturile sau cerealele pentru micul dejun.
Deși aceste alimente sunt accesibile ca preț, medicul crede că sunt ”create pentru a anihila senzația de sațietate” ceea ce înseamnă că nu te simți niciodată sătul, chiar dacă mănânci mult.
Ce mănâncă Dr Kate Gregorevic într-o zi normală?
06.30 Terci de ovăz cu semințe chia, pară, tahini, cacao raw și semințe de pin
10.00 Cafea și două bucățele de ciocolată cu 90% cacao
12.30 Risotto cu ciuperci și orez brun și jumătate de avocado. Un măr cu unt de arahide
16.00 O mână de nuci crude
17.30 Pui la cuptor cu linte, roșii, praz și mazăre.
Medicul spune că nu bea niciodată suc de fructe. Pentru fier și vitamina B12, mănâncă săptămânal puțină carne, iar grăsimea bună și-o ia din ulei de măsline extravirgin, avocado, nuci, pește.
”Sunt dovezi conform cărora dacă îți dau 12 ore de pauză, ceea ce înseamnă să nu mai mănânci nimic de la cină până la micul dejun, organismul se repară mai repede la nivel celular”.
Care sunt cele 7 reguli pentru a evita îmbătrânirea
- pe măsură ce înaintezi în vârstă, trebuie să mărești cantitatea de proteine
- trebuie să consumi grăsimi sănătoase în fiecare zi, în special omega-3
- evită să mănânci aceleași alimente în fiecare zi și alege o dietă cât mai variată
- consumă multe fibre pentru a obține senzația de sațietate
- alege o dietă bazată pe legume, dar încorporează și puțină carne, pentru vitamina B12 și fier
- evită alimentele ultraprocesate
- dă sistemului digestiv o pauză - ideal până la 12 ore pe zi
Foto: Shutterstock
ShARE ÎN BUCATE - Lava Cake