Mariana Stanciu, verişoară primară cu Ion Țiriac, a dezvăluit în urmă cu câţiva ani care este mâncarea preferată a omului de afaceri. Astfel, cel mai bogat om din România este un mare fan al mămăliguţei cu cârnăciori. 

Verişoara lui Ion Ţiriac, de meserie bucătăreasă, a mărturisit ce îi pregătea miliardarului atunci când venea la vânătoarea de la Balc.

“Îi place lui cum gătesc, ce să zic? Nu e un om pretenţios la mâncare, preferă mămăliguţa cu brânză, cârnăciori şi kaizer, ciorbele de burtă, de fasole, de legume, în general feluri tradiţionale. De fapt, şi invitaţii lui tot aşa mănâncă, nu vrea nimeni fandoseli! Ion ar mânca el şi un pic mai gras, ca pe vremuri, dar n-are ce face şi o lasă mai moale, că trebuie să aibă grijă şi de sănătate, şi de siluetă. Probabil a moştenit de la mama lui, Ecaterina, care se trăgea din Alba Iulia, pofta asta pentru mâncăruri mai grase, obişnuite în Ardeal”, mărturisea femeia în urmă cu câţiva ani. 

Îi plac la nebunie şi sarmalele, şi mititeii 

Ion Ţiriac a confirmat şi el în numeroase interviuri că este un adept al mâncărurilor tradiţionale româneşti. Oriunde ar merge îi place să mănânce cu mare plăcere sarmale sau mititei. 

„Nu poţi să te duci undeva fără să te gândeşti la sarmale şi la mămăligă. Adică n-ai cum! Cu tot respectul pentru foie gras şi caviar sau Dom Perignon… Nu, nu! Prefer sarmale, mămăligă, mititei, cozonacii cum îi facem noi. Acum vin aceste sărbători şi fiţi atenţi, aveţi grijă!”, a afirmat acesta în cadrul unui interviu oferit pentru Pro TV.

Sursa foto: sport.ro