”Regina are, la noi, o listă de ciocolate favorite, dar nu îmi este permis să v-o dezvălui direct. Cu toate acestea, pot spune că are gusturi foarte florale”, a dezvăluit Adam Lee, ciocolatier șef la magazinul de lux Charbonnel et Walker, din Londra, în cadrul emisiunii TV ”Billion Pound Bond Street”.

 

Adam Lee a spus într-un final ce savurează Regina când are poftă de dulce. ”Poate ar trebui să menționez două dintre cele mai populare ciocolate ale noastre, care sunt cu cremă de trandafir și violete”, a mărturisit acesta, înainte de glumi: ”Nu am spus niciodată, niciodată, așa ceva”.

 

Ciocolata cu trandafiri și violeta costă 50 lire sterline cutia, în care sunt 25 de bucăți, așadar o porție costă, în bani românești, aproximativ 12 lei. Este descrisă pe site-ul Charbonnel et Walker ca fiind o ciocolată neagru, cu cremă infuzată cu uleiuri esențiale de trandafiri și violete și decorată cu petale cristalizate de trandafir și violetă. 

 

Relația familiei regale cu Charbonnel et Walker datează de pe vremea domniei regelui Edward al VII-lea, străbunicul reginei Elisabeta a II-a, care a convins-o pe Madam Charbonnel să-și mute, în 1875, magazinul din Paris la Londra.

 

Foto: Getty