Este vorba despre un animal de talie foarte mică, însă cu mare apetit pentru băuturile alcoolice. Mai exact, despre o veveriţă arboricolă (Ptilocercus lowii) care trăiește în pădurile din Malaysia.

Acest animal bea în fiecare seară nouă unităţi de alcool, ceea ce înseamnă echivalentul a 9 porţii de whiskey scoțian sau a 5 halbe de bere, ori a 5 pahare de vin de 175 de mililitri fiecare. 

Cum este însă posibil aşa ceva? 

Bineînteles că nu bea bere sau vin. Veveriţa se hrăneşte cu nectarul florilor de palmier, care fermentează din cauza drojdiei naturale din mugurii plantei. Astfel, această băutură are o concentraţie de alcool de 3,8, iar veveriţa cu pricina petrece cam 2 ore pe noapte sorbind din ea.

Mare atenţie însă! Deşi beau atât de mult, veveriţele nu se îmbată niciodată, deoarece organismul lor poate să proceseze alcoolul fără să se intoxice. 

Mai mult, în urma acestei diete cu alcool, veverița are un aport caloric mai mare, ceea ce îi asigură un nivel mai mare de energie şi mai multe şanse de supravieţuire.

Alte curiozităţi despre veveriţe

Veveriţele pot să sară din din creangă în creangă pe distanţe de până la cinci metri. Atunci când înoată veveriţele îşi folosesc coada pe post de cârmă. Aceste animăluţe sunt mare amatoare şi de pizza sau covrigei atunci când se adaptează la viaţa citadină. 

Sursa foto: shutterstock.com