În acest fel, mâncarea este mult mai sănătoasă decât cea prăjită, deoarece se adaugă mai puține calorii suplimentare decât la prăjire.
Unul dintre principalele avantaje ale friteuzei cu aer comprimat este că este foarte ușor de utilizat și de curățat. În plus, nu produce mirosuri sau vapori neplăcuți, ceea ce reprezintă un mare avantaj, mai ales dacă acasă sunt copii sau animale de companie. Trebuie remarcat faptul că o multitudine de rețete diferite pot fi pregătite în acest mic aparat.
Cu toate acestea, există anumite alimente care nu pot fi gătite în friteuza cu aer comprimat. Iată care sunt acestea:
Popcornul. Floricele pot fi făcute perfect în cuptorul cu microunde, așa că nu este nevoie să încercați să le faceți în friteuza cu aer cald. Principala problemă cu floricelele de porumb este că acestea pot să explodeze și să intre într-una dintre zonele sensibile ale aparatului. De asemenea, se pot arde cu ușurință.
În ceea ce privește brânzeturile și sosurile, friteuza cu aer cald nu este pregătită să gătească acest tip de alimente. Alimentele lichide, cum ar fi sosurile, se pot dilata din cauza acțiunii temperaturilor ridicate și pot provoca un scurtcircuit.
Pastele, orezul sau legumele nu pot fi gătite în friteuza cu aer comprimat dintr-un motiv foarte simplu: au nevoie de apă pentru a fi gătite.
Același lucru este valabil și pentru legume, care au nevoie de puțină apă pentru a se găti. Cu toate acestea, legumele congelate pot fi gătite în friteuza cu aer cald, deoarece au o anumită cantitate de umiditate.
Experții nu recomandă gătitul cărnii roșii în friteuza cu aer cald. Motivul este că acestea necesită o gătire specifică pentru a obține gradul de coacere dorit, iar acest lucru este foarte complicat. În marea majoritate a cazurilor, carnea este prea uscată.
Și, în cele din urmă, aluaturile crude, cum ar fi crochetele. Gătitul acestui tip de alimente în friteuza cu aer nu este o idee bună, deoarece au nevoie de un șoc de temperatură pentru a face aluatul crocant.