Mulți dintre noi suntem atât de obișnuiți să comandăm pizza la domiciliu, încât nici măcar nu ne gândim la posibilitatea ca o pizza făcută în casă să fie chiar mai delicioasă decât cea comandată. 

Pentru unii, cel mai mare obstacol este probabil legat de prepararea aluatului. Mulți cred că implică mult timp și o serie nesfârșită de pași, dar nu este neapărat așa dacă pui în aplicare câteva trucuri simple.

Cele cinci secrete pentru cel mai bun aluat de pizza

În procesul de frământare, se combină făina și sarea cu apa care conține drojdia dizolvată. Este esențial să nu vă grăbiți în timpul frământării și să adăugați apa treptat în timp ce lucrați aluatul pentru a obține o consistență omogenă și uniformă.

Adăugați treptat uleiul, la fel ca în cazul apei, până când aluatul devine elastic, omogen și fără cocoloașe. Apoi se frământă din nou pentru a asigura integrarea completă a tuturor ingredientelor.

Pentru a precoace aluatul, un truc eficient este să introduceți aluatul întins în cuptor timp de 5-6 minute, fără niciun ingredient suplimentar. Acest pas ajută la eliminarea umidității din aluat, obținându-se astfel o textură mai crocantă.

În ceea ce privește sosul de roșii, se recomandă să folosiți roșii proaspete și să faceți sosul cât mai dens, adică cu o cantitate mică de apă, pentru evitarea excesului de umiditate în aluat și obținerea texturii crocante dorite.

În ceea ce privește ingredientele, este important să ne amintim că fiecare are preferințe diferite, așa că nu există reguli stricte cu privire la ingredientele care trebuie folosite. 

Un alt sfat pentru coacerea corectă a pizzei este să folosiți temperatura maximă a cuptorului. Pentru a simula efectul unui cuptor cu lemne, așezați pizza la baza cuptorului fără tavă, folosind doar hârtie de copt. Pentru a preveni arderea, lăsați pizza să se gătească în acest mod doar până când baza începe să se prăjească. Apoi, transferați pizza pe o tavă, reduceți ușor temperatura cuptorului și finalizați gătitul concentrându-vă pe partea superioară.

foto: shutterstock.com