Iata care sunt cei 4 pasi simpli de urmat:
1. Spala bine legumele si, cu un prosop de bucatarie, sterge-le de urmele de apa. Apoi, taie-le in bucati de aceeasi marime sau, daca sunt mici, lasa-le intregi.
2. Intinde-le intr-o tava, pe o foaie de copt, pe un singur rand. Apoi, stropeste-le cu ulei, presara sare peste, ierburi aromatice si condimente. Ai grija ca toate sa primeasca acest tratament special.
Foto: food52.com
3. Pune-le la cuptor la o temperatura situata intre 200 si 230 grade Celsius. Cand trece jumatate din timpul necesar de stat la cuptor, intoarce-le pe partea cealalta.
Vezi si: cat sa tii la cuptor ciupercile, morcovii si cartofii
4. Legumele sunt gata cand au un invelis crocant, iar inauntru sunt moi. Poti verifica asta foarte usor cu un cutit sau cu o furculita. Legumele ceva mai tari vor avea nevoie de 45 de minute la o temperatura de 200 grade Celsius.