Uneori ne ferim fara motiv de retete ce par complicate doar din titlu. Nu toate tehnicile de gatit sunt complicate. Unele pot salva timp pretios in bucatarie si, in acelasi timp, au ca rezultat o masa completa gatita fara batai de cap.
En papillote este una dintre ele, iar daca pana acum ai ocolit-o, te provocam sa o incerci. Pestele se gateste perfect in acest fel, devine moale si aromat fara sa fie nevoie sa il pazesti minut cu minut in cuptor.
Poti gati un peste intreg cu aceasta metoda sau poti folosi fileuri deja portionate. Ii poti adauga legume de orice fel daca tii cont de o regula extrem de simpla: totul trebuie sa se gateasca perfect in acealasi timp. Nu poti pune langa peste legume care se gatesc mai greu pentru ca risti sa nu fie gata sau sa gatesti pestele prea mult.
Daca iti place provocarea noastra iti dam mai intai toate trucurile necesare tehnicii en papillote. Le gasesti la lectia de gatit, AICI.
Avem si 3 retete cu peste en papillote, apetisante, din care sa alegi pentru a testa aceasta tehnica.