Atunci cand nu vrei doar sa le consumi simple, la desert, piersicile trebuie curatate de coaja lor pentru a ajunge in placinte, salate sau dulceturi. Usor de zis, mai greu de facut, pentru ca pielita lor nu se lasa usor indepartata cu un curatator obisnuit de fructe. Am descoperit 3 metode eficiente de curatare a piersicilor in functie de preparatele in care vrei sa le folosesti.

Cum cureti o piersica foarte coapta?

Metoda 1: Daca ai nevoie de piersici in salate, atunci stii ca cele mai bune sunt cele coapte, pentru ca pielita lor se va desprinde usor. Cresteaza cu cutitul piersica in sferturi. Prinde cu lama cutitului de una din sectiunile pielitei crestate si trage. Vezi demonstratia in clipul de mai jos:

Metoda 2: Daca ai nevoie de piersici pentru placinte sau dulceturi, poti aplica aceasta metoda. Scufunda piersicile timp de 30 de secunde in apa clocotita. Scoate-le intr-o baie de apa rece si imediat ce sunt suficient de reci incat sa le tii in mana rupe coaja cu varful degetelor. Se va desprinde foarte usor. Vezi demonstratia in clipul de mai jos:

Cum cureti o piersica mai tare sau necoapta?

Metoda 3. Cu ajutorul unui cutit cresteaza un mic X la baza piersicii (partea opusa de locul unde se prinde codita). Scufunda piersicile in apa clocotind timp de 60 de secunde, apoi scoate-le in apa foarte rece. Cu ajutorul unui cutit indeparteaza acum pielita de pe piersici, pornind de la crestatura facuta la baza. Vezi demonstratia in clipul de mai jos: