In primul rand, ai nevoie ca smantana pe care o folosesti pentru frisca sa fie foarte, foarte rece. Daca nu ai avut timp sa o racesti asa cum trebuie in frigider, las-o 5-10 minute la congelator.
Apoi, ai nevoie de un recipient cu capacitate de minimum un litru. Poti folosi un recipient din plastic, cu capac (doar sa te asiguri ca se poate inchide foarte bine) sau un borcan din sticla. Orice varianta ai alege, important este ca recipientul sa fie si el foarte bine racit. Tine-l in congelator 5-10 minute si ai rezolvat acest aspect.
Smantana este rece? Recipientul de asemenea? Toarna o cana de smantana in borcan (nu mai mult, ai nevoie ca restul spatiului sa fie gol). Acum urmeaza partea amuzanta. Strange bine capacul si amesteca cat poti de tare, incontinuu! Important este sa pastrezi acelasi ritm si sa verifici din cand in cand consistenta smantanii. Amesteca constant pana obtii frisca.
Daca iti doresti ca frisca sa fie mai dulce, incorporeaza la final, cu ajutorul unei spatule si cu miscari line, circulare, o lingurita de zahar pudra. Asta e tot!