Ingrediente:

  • 30g ciocolata neagra rasa
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 30g zahar pudra (sau indulcitor)
  • 230g iaurt cu putine grasimi
  • 230g ricotta cu putine grasimi
  • 1 lingurita zahar (sau indulcitor)
  • 120ml apa fierbinte
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 8 piscoturi taiate in jumatati

Mod de preparare:

Imparte piscoturile in 4 pahare (250ml) si aseaza-le la baza paharului.

Dizolva cafeaua instant in apa fierbinte si adauga lichiorul de cafea si 1 lingurita de zahar/indulcitor. Amesteca bine si toarna in cantitati egale peste piscoturile din pahare.

Amesteca ricotta cu iaurtul si zaharul pudra (indulcitorul) si mixeaza pana devine un amestec cremos. Pune cantitati egale peste piscoturile din pahar.

Presara ciocolata rasa sau cacao, acopera paharele si pune-le la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.

Sursa reteta si foto: Reader's Digest