Ingrediente:

  • 2 mere mari
  • 1/4 lingurita cardamom
  • 2 linguri dulceata de portocale
  • 1 albus
  • 40g smantana
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri indulcitor
  • 1 lingurita coaja portocala
  • 220g crema de branza cu putine grasimi
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 30g nuci pecan coapte si macinate
  • 65g faina integrala de grau
  • 60g fulgi de ovaz

Pregateste aluatul de tarta:

Amesteca fulgii de ovaz maruntiti, faina integrala, nucile pecan maruntite.

Intr-un bol separat amesteca jumatate din crema de branza si untul sau margarina. Bate cu mixerul la viteza mare timp de 30 de secunde. Adauga indulcitorul, coaja de portocala, bicarbonatul si sarea si amesteca bine. Adauga treptat din ingredientele uscate si incorporeaza-le cu o spatula.  Pune aluatul la frigider in jur de 30 de minute.

Incinge cuptorul la 190C. Intinde cu mana aluatul de tarta intr-o tava rotunda (23cm), avand grija sa fie in strat uniform, inclusiv pe peretii tavii.

Acopera-l cu o folie dubla de aluminiu, unsa cu ulei, si pune la cuptor timp de 4 minute. Indeparteaza folia si mai coace inca 3 minute.  Lasa blatul sa se raceasca perfect pe un gratar. 

Intre timp, pregateste umplutura:

Amesteca restul de crema de branza cu smantana, albusul, 1 lingura dulceata portocale si cardamon. Bate cu mixerul pana devine fina ca o crema. Intinde umplutura in crusta de tarta.

Aranjeaza deasupra ei felii de mere. Acopera cu folie si coace-o la cuptor timp de 35 de minute. Apoi alte 10-15 minute fara folie, pana cand crusta e aurie si merele se inmoaie.

Incalzeste 1 lingura de dulceata de portocale si unge cu ea feliile de mere de la suprafata tartei.

Sursa reteta si foto: Diabetic Living