INGREDIENTE: (8 porții)
150 gr biscuiți cu miere și cacao
1 lingură miere
125 gr unt 80% grăsime
o lingură esentă Migdale Marocane
200 gr ciocolată neagră
250 ml frișcă lichidă
o linguriță piper roz
200 gr zmeură proaspată
MOD DE PREPARARE:
Pasul 1: Am măcinat biscuiții. Apoi, i-am amestecat cu untul topit și mierea.
Pasul 2: Am tapetat cu hârtie de copt vasul Z2020 de la Zepter și am dispus biscuiții uniform pe toată suprafata. Am tasat bine compozitia. I-am pus capac vasului și am gătit, la 90 de grade, compoziția vreme de două minute. E o diferență foarte mare față de varianta clasică. Deoarece exact aceeași compoziție se poate prepara într-o formă de tort la 180 de grade timp de 5-10 minute. Adică, o diferentă foarte mare. 90 grade cu Zepter – 180 de grade cu un cuptor clasic. 2 minute sau 10 ? Ca să nu mai vorbim de căldura din bucătărie degajată de cuptor…. În plus, e foarte sănătos.
Pasul 3: Am încălzit piperul roz după care l-am măcinat mare.
Pasul 4: Am încălzit frișca lichidă și am turnat-o peste ciocolată . Am lăsat să se infuzeze 30 de secunde după care am amestecat totul cu o lingură până când toată ciocolata s-a topit. Am adăugat piperul.
Pasul 5: Am pus crema ganache (de ciocolată) peste biscuiți. Am adăugat zmeura și am dat la rece. Cel mai bine este să o lăsați peste noapte la frigider. După care sunt sigură că o să mă pomeniți. E ceva minuneeeee!
Mai multe rețete propuse de Elena Lasconi găsiți pe elenalasconi.ro.