Timp de pregatire: 3-5 minute
Timp de gatire: 10-15 minute
Ingrediente:
● ½ cana de fulgi de ovaz
● ½ cana branza de vaci de acasa
● 2 oua
● putina sare
● Sirop de artar, gem sau fructe de padure, pentru servire
Pune fulgii de ovaz, branza de vaci, ouale si sarea intr-un blender si proceseaza-le la viteza mare circa 30 de secunde, pana se omogenizeaza.
Incalzeste o tigaie (de preferat cu teflon) pe foc mediu. Adauga cate 2 linguri de aluat in tigaie, formand niste clatite mici. Gateste fiecare clatita pana cand devin aramie pe o parte (cca. 2-3 minute). Cu ajutorul unei spatule, intoarce clatita si gateste-o si pe cealalta parte timp de 1-2 minute. Scoate-o pe o farfurie.
Repeta procedeul cu aluatul ramas.
Serveste clatitele cat timp sunt calde, alaturi de sirop de artar, miere, gem sau fructe de padure.