Ingrediente pentru blat:

8 albuşuri

150 g fulgi de nucă de cocos

160 g făină

8 linguri ulei 

250 g zahăr

1 plic praf de copt

esență de vanilie 

Ingrediente pentru crema de vanilie:

8 gălbenuşuri

1 l lapte

250 g zahăr

120 g amidon

esență de vanilie bourbon 

esenţă de vanilie simplă

300 - 500 ml frișcă lichida LaDORNA( în cazul în care se va folosi și la décor)

Pentru decor: 

fulgi de nucă de cocos 

frișcă LaDORNA lichidă sau spray

Modul de preparare: 

Mixează albușurile cu zahărul până când devin spumă. Adaugă făina și praful de copt. Amestecă ușor cu o spatulă. Adaugă uleiul, esență de vanilie (aproximativ 1 linguriță) și fulgii de nucă de cocos. Toarnă compoziția într-o tavă pentru copt și nivelează. Lasă la copt pentru 15-20 de minute, la 180 °C. 

Între timp, prepară crema. Pune laptele la încălzit, având grijă să nu dea în foc. Bate gălbenușurile cu zahărul până când se deschid la culoare, apoi adaugă amidonul. Nu amesteca foarte mult, ci doar până când ingredientele se încorporează. Adaugă în lapte esența de vanilie, apoi toarnă câte puțin peste crema de gălbenușuri și amestecă rapid. Transferă compoziția în oala cu restul de lapte și lasă la fiert, la foc moderat, amestecând continuu. Lasă crema la răcit aproximativ 2-3 ore. 

Bate frișca lichidă LaDORNA până când devine spumă și adaugă crema de vanilie răcită. Taie blatul în două părți egale. Unge primul strat cu cremă și acoperă cu cel de-al doilea strat. Presară deasupra fulgi de cocos 

 

Poftă bună! 

 

Vezi rețeta pas cu pas în materialul video de mai jos: 

 

Articol susțiunt de LaDORNA