Ingrediente pentru aluat
370 g faină
120 ml lapte
80 g unt topit și răcit 80% grăsime
80 g stafide aurii
100 g zahar
4 ouă
15 g drojdie uscată
esență vanilie
esență rom
coaja de la o lămâie și de la o portocală
Ingrediente pentru umplutură
700 g branză de vaci grunjoasă de la Hochland
3 ouă
250 g zahăr ( dacă se dorește mai dulce, se poate adăuga mai mult zahăr )
esență vanilie
esență rom
1 lingură apă de trandafir
coaja de la 1 portocală
150 g smântână fermentată
150 g stafide
esență rom pentru a pune stafidele
60 g făină
Pentru uns
2 ouă
Pentru decor
fistic măcinat
portocală
toping de ciocolată alba, după preferință
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixează ouăle cu zahărul. Adaugă câte o linguriță din fiecare esență sau după preferință. Separat, amestecă drojdia cu laptele călduț și cu puțin zahăr. Lasă aproximativ 7 minute să fermenteze. Adaugă apoi drojdia peste compoziția de ouă și o parte din făină. Adaugă untul topit și răcit. Adaugă restul de făină și amestecă. Pune-l apoi la dospit pentru aproximativ 1 oră.
Între timp, prepare compoziția. Pune brânza de vaci într-un vas. Majda folosește produsul nou de la Hochland- brânza de vaci cu 3.5 % grăsime. Are o textura grunjoasă, nu se lipește și este potrivită unei varietăți de deserturi – pască, dar și papanași sau plăcinte. Ambalajul este resigilabil. Mai multe rețete cu acest produs poți descoperi pe : Hochland - Bucuria gustului. Are puțin zer, astfel încât pasca se va lega foarte bine. Adaugă ouăle, smântâna, zahărul, esențele, coaja de lămâie și portocală. La final, adaugă 40 g făină, stafidele. Asamblează pasca după sugestiile Majdei, apoi pune-o la copt pentru 45 de minute la 170 de grade Celsius. Decorează după preferință Poftă bună.
Vezi rețeta, pas cu pas, în materialul video de mai jos: