Ingrediente pentru aluat

370 g faină

120 ml lapte

80 g unt topit și răcit 80% grăsime 

80 g stafide aurii 

100 g zahar

4 ouă

15 g drojdie uscată 

esență vanilie

esență rom

coaja de la o lămâie și de la o portocală

Ingrediente pentru umplutură

700 g branză de vaci grunjoasă de la Hochland

3 ouă

250 g zahăr ( dacă se dorește mai dulce, se poate adăuga mai mult zahăr ) 

esență vanilie

esență rom

1 lingură apă de trandafir 

coaja de la 1 portocală 

150 g smântână fermentată

150 g stafide 

esență rom pentru a pune stafidele

60 g făină

Pentru uns

2 ouă

Pentru decor

fistic măcinat 

portocală

toping de ciocolată alba, după preferință

 

Mod de preparare: 

Pentru aluat, mixează ouăle cu zahărul. Adaugă câte o linguriță din fiecare esență sau după preferință. Separat, amestecă drojdia cu laptele călduț și cu puțin zahăr. Lasă aproximativ 7 minute să fermenteze. Adaugă apoi drojdia peste compoziția de ouă și o parte din făină. Adaugă untul topit și răcit. Adaugă restul de făină și amestecă. Pune-l apoi la dospit pentru aproximativ 1 oră. 

Între timp, prepare compoziția. Pune brânza de vaci într-un vas. Majda folosește produsul nou de la Hochland- brânza de vaci cu 3.5 % grăsime. Are o textura grunjoasă, nu se lipește și este potrivită unei varietăți de deserturi – pască, dar și papanași sau plăcinte. Ambalajul este resigilabil. Mai multe rețete cu acest produs poți descoperi pe : Hochland - Bucuria gustului. Are puțin zer, astfel încât pasca se va lega foarte bine. Adaugă ouăle, smântâna, zahărul, esențele, coaja de lămâie și portocală. La final, adaugă 40 g făină, stafidele. Asamblează pasca după sugestiile Majdei, apoi pune-o la copt pentru 45 de minute la 170 de grade Celsius. Decorează după preferință Poftă bună. 

Vezi rețeta, pas cu pas, în materialul video de mai jos: