Ingrediente:

220g varza Kale, creata

2 lingurite pasta miso

2 lingurite sos de soia

2 linguri ulei de rapita

Sare de mare

Mod de preparare:

Spala varza Kale, rupe frunzele una cate una si usuca-le foarte bine, cu ajutorul unui uscator de salata. Daca ti se pare ca nu s-au uscat, tamponeaza-le cu ajutorul unui prosop de hartie. E foarte important ca frunzele sa fie perfect uscate, altfel acestea nu vor mai fi crocante dupa ce ies din cuptor.

Incinge cuptorul la 150 de grade Celsius.

Rupe frunzele in bucati mai mici si asaza-le pe o tava pe care ai aranjat hartie de copt inainte.

Amesteca pasta miso si sosul de soia cu ajutorul unui tel. In timp ce amesteci, toarna usor uleiul de rapita si incorporeaza-l in sosul obtinut. 

Acopera frunzele in sosul obtinut. Ai grija ca fiecare parte a frunzei sa fie acoperita de sos. Asaza frunzele uniform pe tava.

Lasa-le la cuptor pana devin super crocante, intre 18-20 de minute. Invarte tava din cand in cand pentru a te asigura ca se coc uniform. Cu cateva minute inainte de a le scoate, presara deasupra lor fulgi de sare de mare. 

Consuma-le pe loc sau pune-le intr-o punga cu inchidere ermetica si pastreaza-le maximum o zi.