„Crema de ciocolată din comerț este, cu siguranță, extrem de plăcută la gust și unii dintre noi chiar am dezvoltat o dependență pentru acest tip de desert. Totuși, este bine să știm că, odată consumată în exces, poate declanșa efecte nocive atât asupra sănătății, cât și asupra siluetei”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Printre principalele ingrediente pe care le conține crema de ciocolată din comerț se numără zahărul, uleiul de palmier modificat, alune de pădure, cacao, lapte degresat, zer de praflecitină și vanilină.

Uleiul de palmier este unul dintre cele mai periculoase ingrediente. Acesta poate avea efecte negative asupra organismului. 

De asemenea, nutriționiștii atrag atenția că o cremă de ciocolată devine și mai periculoasă pentru sănătate dacă este combinatp cu pâine sau clătite pentru că zahărul din carbohidrații rafinați întâlnesc zahărul din crema de ciocolată și se produce un boom caloric cu efecte extrem de nocive asupra sănătății.

Totodată, un consum mare de zahăr încă de la micul dejun poate crește nivelul de zahăr din sânge, de aceea ne putem confrunat cu o stare generală proastă și slabă putere de concentrare.