Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 1 lingurita vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 35g cacao sau pudra de roscova
  • 70ml lapte batut sau iaurt slab
  • 120g indulcitor
  • 110g faina de hrisca
  • 180g ciocolata amaruie
  • 1 banana mare feliata

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele uscate: ciocolata tocata in bucati mici, faina de hrisca, indulcitorul, cacaua, scortisoara, bicarbonatul si sarea. Fa o gaura in mijlocul lor.

Bate albusurile, adauga laptele batut si vanilia. Toarna acest amestec, tot odata, in gaura facuta in ingredientele uscate. Amesteca bine cu o spatula pana le incorporezi.

Unge o tava rotunda (cu diametrul 20-23cm). Toarna aluatul si aranjeaza feliile de banane la suprafata.

Acopera cu o folie de aluminiu si coace in cuptorul preincalizit la 160C-170C, timp de 25-30 de minute, scotand folia la jumatatea timpului de coacere. E gata cand marginile incep sa se desprinda usor de peretii tavii.

Lasa sa se raceasca in tava 30 de minute si serveste prajitura calduta.

Sursa reteta si foto: Diabetic Living