Ingrediente
- 2 albusuri
- 1 lingurita vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- 35g cacao sau pudra de roscova
- 70ml lapte batut sau iaurt slab
- 120g indulcitor
- 110g faina de hrisca
- 180g ciocolata amaruie
- 1 banana mare feliata
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele uscate: ciocolata tocata in bucati mici, faina de hrisca, indulcitorul, cacaua, scortisoara, bicarbonatul si sarea. Fa o gaura in mijlocul lor.
Bate albusurile, adauga laptele batut si vanilia. Toarna acest amestec, tot odata, in gaura facuta in ingredientele uscate. Amesteca bine cu o spatula pana le incorporezi.
Unge o tava rotunda (cu diametrul 20-23cm). Toarna aluatul si aranjeaza feliile de banane la suprafata.
Acopera cu o folie de aluminiu si coace in cuptorul preincalizit la 160C-170C, timp de 25-30 de minute, scotand folia la jumatatea timpului de coacere. E gata cand marginile incep sa se desprinda usor de peretii tavii.
Lasa sa se raceasca in tava 30 de minute si serveste prajitura calduta.
Sursa reteta si foto: Diabetic Living