1. Inainte sa te apuci de preparat, uita-te prin bucatarie si verifica ce ingrediente ai (sau nu) la indemana. De asemenea, verifica si ustensilele de care ai nevoie. Este foarte enervant sa nu gasesti ceva ce iti trebuie, mai ales daca ai ajuns pe la mijlocul retetei!
2. Pregateste fursecuri “patrate” fara ca marginile sa se lipeasca de tava. Taie o bucata mare de folie de staniol, suficienta cat sa o pui pe fundul tavii de copt, dar sa iasa si in afara marginilor. Dupa ce ai lasat compozitia de fursecuri la copt, las-o la racit si foloseste marginile foliei pentru a o scoate din tava.
3. Foloseste tot timpul unt nesarat, mai ales cand gatesti fursecuri pe baza de biscuiti. Untul nesarat iti permite sa controlezi ulterior nivelul de salinitate al aluatului.
4. Daca pregatesti un aluat clasic de fursecuri, incearca sa il imparti in mai multe parti. In acest fel, poti adauga diferite umpluturi, ca sa obtii mai multe tipuri de fursecuri dintr-un singur aluat.
5. Evita folosirea foliilor de silicon pentru tavi. De cele mai multe ori, fursecurile se vor intinde mai repede in tava daca sunt asezate pe silicon. Nu iti doresti acest lucru. :-)
6. Zaharul demerara (sau zaharul brut) este un tip de zahar mai grunjos, care se presara, de regula, deasupra fursecurilor. Pentru niste fursecuri mai crocante, iti recomandam sa folosesti acest tip de zahar si in aluatul propriu-zis.
7. Daca folosesti un mixer pentru aluat, incearca ca la finalul procesului sa amesteci totul cu mana. Tot timpul ramane putin unt sau zahar pe fundul bolului.
8. Adauga arome untului inainte de a incepe sa pregatesti aluatul. Poti incepe cu sare, vanilie, zeama de lamaie sau alte extracte. Toate aceste arome sunt absorbite usor de unt si te pot ajuta, intr-un final, sa reduci din costurile retetei.
9. Cand pregatesti cantitati mari de aluat, portioneaza-le cu ajutorul unei linguri pentru inghetata si tine-le la cuptor. In acest fel, vei avea aluat de fursecuri gata pregatit pentru cand ai musafiri la masa.
10. Urmeaza retetele, dar intotdeauna bazeaza-te si pe instinctul tau. Verifica incontinuu consistenta aluatului, gusta-l si ajusteaza pe parcurs.