Noul suc de portocale din supermarketurile Tesco este de patru ori mai concentrat decât înainte și  se regăsește acum într-un nou format. Un recipient mai mic și mai compact, din dorința gigantului comercial de a reduce consumul de plastic.

Ba mai mult, Tesco a lansat luna trecută 12 variante de sucuri concentrare cu arome diferite.

Băutura a stârnit un val de critici în mediul online

Compania a primit mai multe plângeri din partea clienților care au cumpărat acest produs. Părinții spun că cei mici au suferit arsuri, iritații, amorțeli și furnicături după ce au atins sau băut sucul concentrat de portocale. Chiar și ceștile și paharele în care a fost turnată băutura s-au pătat definitiv.

"Nepotul meu nu a putut să bea chestia asta, deoarece a început să simtă furnicături în gură. Este cel puțin radioactiv”, a declarat Melissa Kent, o clientă Tesco, pentru The Sun.

Și mămica Rachel McCafferty întreabă pe rețelele de socializare dacă cineva a avut probleme cu sucul concentrat de la Tesco.

O altă clientă a făcut plângere la gigantul comercial, iar compania a sfătuit-o să consulte un medic după ce nepotul ei în vârstă de trei ani și-a vărsat băutura nediluată pe față și brațe.

"Pielea i s-a înroșit foarte rău, un roșu aprins, precum o arsură, și a fost nevoie de o oră întreagă pentru a reveni la normal. Copilașul a avut de suferit. Mă întreb ce se întâmplă atunci când bei acest suc, ce se întâmplă în corp?". Tesco și furnizorii inverstighează plângerile femeii.

Recenziile la produs sunt negative. Consumatorii se plâng că băutura are un gust „prea sintetic”.

Compania a răspuns reclamațiilor precizând că băutura trebuie diluată corect. „Dacă sucul se consumă nediluat sau diluat incorect, va fi mai puternic. Cu toate acestea, nimic nu sugerează că acest lucru ar putea cauza vreun rău. Instrucțiunile de diluare sunt clar vizibile pe etichetă: o lingură de concentrat în 330ml de apă."

Foto  shutterstock.com