Mecanismul initiativei e foarte simplu – platesti o cafea pe care insa nu o bei, ci o lasi in grija localului, pana cand apare un alt client care o poate consuma gratuit.

Ideea a aparut in sudul Italiei si a intrat in traditia zonei ca un gest de “sharing”, facut de un client norocos care da astfel mai departe din norocul sau unui strain. Si cum ideile bune circula repede, in scurt timp gestul a fost adaptat si adoptat si in alte zone – Ucraina,  Canada si de curand Bulgaria.

getlokal.ro a adunat locurile din Romania care se alatura initiativei – localuri din Bucuresti, Iasi si Brasov sunt puse pe fapte bune si merita vizitate! Pentru a da un start sanatos “cafelelor in asteptare” din tara, getlokal.ro ofera promovare gratuita timp de sase luni oricarui local care se alatura initiativei in luna aprilie.

Localurile in care veti putea lasa in curand o "cafea in asteptare" sunt: Bistro de l'Arte (Brasov), Kiddo Cafe (Iasi) Serendipity, Casa Margarit, Cafeneaua Actorilor, Bacania Veche, Acuarela, Black Jack Pub, Coftale, Joie de Vivre, Ludic Bar, Have a Cigar.