Asa ca astazi iti propunem o reteta ceva mai deosebita: ciocolata calda cu vin rosu. O combinatie pe placul tuturor! Garantam.
Pentru 8 cani/portii
Ingrediente:
150g ciocolata neagra
2 linguri cacao
2 linguri zahar brun
¼ lingura scortisoara
4 cani lapte integral
un varf de sare
1 cana si ½ vin rosu (Merlot, Shiraz)
Mod de preparare:
1.Taie ciocolata in bucati mici si pune-o intr-o craticioara, pe foc mic. Adauga cacaua, zaharul si scortisoara si amesteca totul cu un tel.
2.Toarna laptele si lasa compozitia obtinuta sa fiarba la foc mic 5-7 minute, amestecand cu telul din cand in cand. Adauga sarea si amesteca din nou. Asigura-ta ca ai o compozitie omogena.
3.Opreste focul si adauga vinul. Apoi amesteca din nou.
Poti turna bautura in cele 8 cani pentru a te bucura de savoarea ei alaturi de prieteni. :-)
Bonus: dupa ce ai pus-o in cana, adauga inca putin scortisoara deasupra ciocolatei pentru un plus de aroma.