Asa ca astazi iti propunem o reteta ceva mai deosebita: ciocolata calda cu vin rosu. O combinatie pe placul tuturor! Garantam.

 

Pentru 8 cani/portii

Ingrediente:

150g ciocolata neagra

2 linguri cacao

2 linguri zahar brun

¼ lingura scortisoara

4 cani lapte integral

un varf de sare

1 cana si ½ vin rosu (Merlot, Shiraz)

 

Mod de preparare:

1.Taie ciocolata in bucati mici si pune-o intr-o craticioara, pe foc mic. Adauga cacaua, zaharul si scortisoara si amesteca totul cu un tel. 

2.Toarna laptele si lasa compozitia obtinuta sa fiarba la foc mic 5-7 minute, amestecand cu telul din cand in cand. Adauga sarea si amesteca din nou. Asigura-ta ca ai o compozitie omogena.

3.Opreste focul si adauga vinul. Apoi amesteca din nou.

 

Poti turna bautura in cele 8 cani pentru a te bucura de savoarea ei alaturi de prieteni. :-)

Bonus: dupa ce ai pus-o in cana, adauga inca putin scortisoara deasupra ciocolatei pentru un plus de aroma.