Despre Dealu Mare se spune ca este "patria vinurilor rosii", dintre acestea remarcandu-se in mod deosebit Feteasca Neagra.

"Noi avem in aceasta podgorie si vinuri albe deosebit de bune, dar suntem vestiti mai ales pentru vinurile rosii. De-a lungul timpului s-a facut remarcata Feteasca Neagra, care acum are si un fel de cale libera spre piata Vestului. Un soi absolut deosebit, care da niste vinuri intens colorate si foarte catifelate. La vinurile rosii, de obicei ai o astringenta, un pic de amareala, ceva care pe unii ii deranjeaza, insa aceasta Feteasca Neagra are caracteristice taninurile care sunt catifelate, blande. A fost si foarte premiat acest vin si exista anumite zone in Dealu Mare care sunt deosebit de favorabile soiului", a explicat Adriana Contec, doctor in chimie.

Potrivit acesteia, se poate spune ca, datorita caracteristicilor sale deosebite, Feteasca Neagra este „regina” vinurilor rosii.

'Feteasca Neagra as recomanda-o la toata lumea. Fiecare poate sa bea un pahar de vin rosu pe zi, care face foarte bine. Daca, de exemplu, Cabernetului i s-a spus 'regele', as zice ca Feteasca Neagra este 'regina' vinurilor rosii, pentru ca este blanda, mai placuta, mai agreabila, mai usor de baut si nu neaparat langa un anumit fel de mancare. Este un vin care nu are concurenta in strainatate, cel putin deocamdata. Este un vin care si-a castigat un loc foarte bun pe piata Germaniei si Austriei', a mai spus Adriana Contec.

Din zona vinurilor albe produse in podgoria Dealu Mare se remarca Tamaioasa Romaneasca, o licoare puternic aromata aflata mereu pe podiumul vinurilor premiate si preferata mai ales de catre doamne.

"Ambasadorul in materie de vinuri este Tamaioasa Romaneasca, un vin care de-a lungul vremii a creat impresia cea mai favorabila pentru Romania. (...) Tamaioasa este un vin care aminteste de o aroma si un buchet deosebit. Este placut, are echilibru intre aciditate si restul de zahar si are o evolutie magnifica din punctul de vedere al culorii, mergand, odata cu varsta, pana la acel aur antic. Tamaioasa este, de fapt, o licoare, un vin licoros", spune Armand Contec, doctor in microbiologie si tehnologie.

Acesta a subliniat unicitatea zonei Dealu Mare, aratand ca vinurile produse aici vor fi totdeauna premiate si apreciate la cel mai inalt nivel.

"A consuma vin inseamna sa te bucuri, in primul rand, de eleganta, prospetimea, de aroma, de buchetul vinului. Trebuie sa ai acel rafinament de a te bucura de aceasta bunatate oferita de Dumnezeu. (...) Romania are cel mai puternic ambasador care ajunge pe masa fiecarui cetatean din lume: vinul", a conchis Armand Contec.