Ingrediente:
- 8-10 lamai
- 1 cana zahar
- 1,5 litri de apa
- Gheata
- Felii de lamaie pentru servire (optional)
Mod de preparare:
Taie lamaile in jumatati, dupa care stoarce-le de suc. Poti face asta cu ajutorul unui storcator manual pentru citrice. Daca ai in bucatarie un mixer cu bol, poti trece usor peste acest proces: taie lamaile in sferturi, pune-le in bol si “bate-le” cu mixerul la viteza mica timp de 2 minute. Indiferent de metoda pe care o alegi, scurge sucul rezultat printr-o sita, pentru a te asigura ca scapi de toata pulpa fructelor.
Adauga zaharul peste sucul de lamaie si amesteca pana se dizolva.
Transfera “baza de limonada” intr-o carafa mare, adauga apa si amesteca totul. Lasa limonada la rece cel putin o ora inainte de a o servi, cu multa gheta si felii de lamaie.
Nota:
Odata ce limonada standard este gata, ii poti adauga diferite ingrediente pentru a o face mai putin banala. Proportiile sunt gandite pentru un pahar de limonada:
- O jumatate de lingurita din gemul tau preferat (daca vrei o limonada dulce si fructata)
- 3-5 picaturi de bitter (daca vrei o limonada cu o tenta de alcool)
- Un sfert de lingurita de apa de trandafiri (daca vrei o limonada florala)