Ingrediente:

- 8-10 lamai

- 1 cana zahar

- 1,5 litri de apa

- Gheata

- Felii de lamaie pentru servire (optional)

 

Mod de preparare:

Taie lamaile in jumatati, dupa care stoarce-le de suc. Poti face asta cu ajutorul unui storcator manual pentru citrice. Daca ai in bucatarie un mixer cu bol, poti trece usor peste acest proces: taie lamaile in sferturi, pune-le in bol si “bate-le” cu mixerul la viteza mica timp de 2 minute. Indiferent de metoda pe care o alegi, scurge sucul rezultat printr-o sita, pentru a te asigura ca scapi de toata pulpa fructelor. 

Adauga zaharul peste sucul de lamaie si amesteca pana se dizolva.

Transfera “baza de limonada” intr-o carafa mare, adauga apa si amesteca totul. Lasa limonada la rece cel putin o ora inainte de a o servi, cu multa gheta si felii de lamaie.

 

Nota: 

Odata ce limonada standard este gata, ii poti adauga diferite ingrediente pentru a o face mai putin banala. Proportiile sunt gandite pentru un pahar de limonada:

- O jumatate de lingurita din gemul tau preferat (daca vrei o limonada dulce si fructata)

- 3-5 picaturi de bitter (daca vrei o limonada cu o tenta de alcool)

- Un sfert de lingurita de apa de trandafiri (daca vrei o limonada florala)