Ingrediente:
Pentru aprox. 1 litru:
¼ cana coaja rasa de portocala (ai grija sa razi doar partea portocalie; cea alba de pe interior este putin amara si poate compromite bautura)
1 lingura de coaja uscata de portocale amare
250 ml brandy
250 ml vodka
4 cuisoare
2 cani de zahar
1 ½ cana apa
Mod de preparare:
1. Amesteca coaja rasa de portocala, coaja uscata de portocale amare (pe care o poti cumpara sau o poti pregati acasa, uscand coaja de portocala la cuptor sau intr-un aparat de deshidratat), brandy-ul si vodka intr-un recipient care se poate inchide ermetic/borcan de sticla. Amesteca totul si pune capacul. Lasa mixul la fermentat, la temperatura camerei, timp de 19 zile.
2. In ziua cu numarul 20, adauga cuisoarele si apoi lasa bautura la fermentat inca o zi.
3. Pune zaharul si apa intr-o oala, la fiert. Amesteca din cand in cand, pana cand zaharul s-a topit complet. Lasa siropul sa se raceasca.
4. Strecoara bautura din borcan printr-o sita si apoi trece-o si printr-un filtru de hartie pentru cafea.
5. Amesteca bautura strecurata cu siropul si pune lichidul intr-o sticla sau tot intr-un borcan. Amesteca bine din nou si lasa bautura sa se “odihneasca” inca o zi.
Poti pastra lichiorul de portocale obtinut pana la un an, dar ideal este sa il consumi in maximum trei-patru luni.