Lounge-ul londonez a câștigat prestigioasa distincție, care este votată de un grup de 600 de experți din industrie, la o ceremonie de premiere în orașul său natal Câştigătorul de anul acesta se numeşte The Connaught din Londra.
„Connaught Bar, vă salutăm – să fiți desemnat cel mai bun bar din lume timp de doi ani consecutivi este o performanță pe care anterior doar două baruri au obținut-o în istoria de 13 ani a premiilor”, a declarat Mark Sansom, editor de conținut pentru asociația The World’s 50 Best Barsa.
Specialitatea barului este căruciorul său de Martini, cu ajutorul căruia barmanii oferă clienților o experiență personalizată a băuturilor.
Preparatul este făcut cu ginul propriu al barului și cu bitter-uri specializate. Fiecare băutură este personalizată pentru clienții dornici să o deguste în interioarele de inspirație cubistă ale barului.
Un bar cu istorie
Hotelul Connaught, de cinci stele,din în Mayfai, a fost inaugurat ca hotel Prince of Saxe-Coburg în 1815, iar barul de inspirație cubistă în stilul anilor 1920 a fost deschis în 2008.
Cele mai bune baruri din lume
Academia celor mai bune 50 de baruri din lume este formată din experți în industria barurilor din întreaga lume. Perioada de votare a avut loc între martie 2020 și septembrie 2021.
Primele 30 de locuri sunt:
1. Connaught Bar (Londra)
2. Tayēr + Elementary (Londra)
3. Paradiso (Barcelona)
4. The Clumsies (Atena)
5. Florería Atlántico (Buenos Aires) *Cel mai bun bar din America de Sud*.
6. Licorería Limantour (Mexico City) *Cel mai bun bar din America de Nord*
7. Coa (Hong Kong) *Cel mai bun bar din Asia*
8. El Copitas (Sankt Petersburg)
9. Jigger & Pony (Singapore)
10. Katana Kitten (New York City)
11. Two Schmucks (Barcelona)
12. Hanky Panky (Mexico City) *Cea mai mare intrare nouă*
13. Insider Bar (Moscova)
14. Baba au Rum (Atena)
15. Manhattan (Singapore)
16. Atlas (Singapore)
17. Zuma (Dubai) *Cel mai bun bar din Orientul Mijlociu și Africa*
18. The SG Club (Tokyo)
19. Drink Kong (Roma)
20. 1930 (Milano)
21. Presidente (Buenos Aires)
22. Maybe Sammy (Sydney)
23. Cantina OK! (Sydney)
24. Salmon Guru (Madrid)
25. Handshake Speakeasy (Mexico City)
26. No Sleep Club (Singapore)
27. Camparino in Galleria (Milano)
28. Cafe La Trova (Miami)
29. Little Red Door (Paris)
30. Dante (New York City)
Martini marca Adi Hădean
Și dacă vrem să preparăm un martini de inspirație românească, Chef Adi Hădean ne vine în ajutor cu o rețetă specială.
Martini-ul este considerat a fi regele cocktail-urilor, deoarece este una din puţinele băuturi care se croiesc din dialogul direct cu oaspetele şi este făcut după preferinţele sale. Un Martini poate fi făcut în foarte multe feluri, în stiluri diferite, dar ceea ce nu lipseşte niciodată din el este mariajul perfect dintre gin şi vermut alb sec.
Cel pe care îl voi prezenta este unul de tip “dry”, asta însemnând o raţie de 6:1 a ginului faţă de vermut. Este poate cel mai comun tip de Martini pe care îl găsim prin majoritatea barurilor, iar aceasta este o băutură cu care îţi începi “activitatea de socializare”. Este un cocktail clasic, elegant, rafinat ce nu ar trebui să lipsească din repertoriul nimănui. Iată, deci, câţiva paşi simpli pentru a crea acest cocktail.
Rețetă Martini
Pahar: coupette, prerăcit
Decor: uleiuri esenţiale din coaja de lămâie şi măslină (umplută cu brânză şi ardei roşu)*
Metodă: stir (amestec)
Ingrediente:
60 ml Gin
10 ml Vermut alb sec
* Luaţi nişte măsline verzi proaspete fără sâmburi, spălaţi-le bine şi după aceea introduceţi înăuntru nişte ardei iute şi brânză de calitate. Pentru o experienţă mai “martinească” puteţi pune măslinele într-un mic borcanăş peste care să turnaţi vermut
Martini mod de preparare:
Se adaugă ingredientele împreună cu gheaţa într-un pahar şi se amestecă foarte bine până ce toată compoziţia este bine amestecată, răcită şi diluată.
Se strecoară apoi în paharul prerăcit şi se adaugă decorul: binecunoscuta măslină verde (uşor modificată) şi o coajă de lămâie proaspăt presată deasupra băuturii.
Foto shutterstock.com