Csid.ro a facut lista efectelor mai putin placute ale berii, care apar mai ales atunci cand se depaseste doza zilnica recomandata – 330 ml la femei, respectiv 660 ml la barbati.

1. Din cauza procesului de filtrare, locuitorii din Germania si Italia, unii dintre cei mai mari bautori de bere din lume, au in organism niveluri de doua pana la patru ori mai ridicate de arsenic peste limita normala. Pericolul excesului de arsenic in corp este legat de efectele negative asupra danturii si a taliei.

2. Persoanele care obisnuiesc sa bea zilnic cel putin 3 beri au cu 70% mai multe riscuri sa sufere de cancer pulmonar, spre deosebire de cele care beau mai mult de 3 bauturi cu alcool, mai putin bere si care au cu 30% mai multe riscuri sa faca aceasta boala. Explicatia consta in ingredientele folosite pentru realizarea berii, dar si in stilul de viata dezechilibrat, specific bautorilor de bere (fumat excesiv).

3. Comportamentele violente cauzate de consumul excesiv de alcool sunt de 3 ori mai periculoase  pentru familie, prieteni si societate decat cele cauzate de consumul de cocaina sau fumat.